Eye Catchers maken met Wood Art op de wereldkaart

Eye Catchers maken met Wood Art op de wereldkaart

Wereldkaarthout is aantrekkelijk, met de hand gebogen papier, gebruikt door cartografen en anderen die geïnteresseerd zijn in het visualiseren van de wereld om hen heen. Het is meestal waterdicht om het te beschermen tegen vocht, maar het heeft nog steeds de natuurlijke neiging om te krimpen bij blootstelling aan de lucht. De oplossing voor dit kleiner wordende probleem is om het papier regelmatig te vouwen met een kriskras patroon, en zo schetsen kaartmakers regio's van de wereld op hun kaarten. Dit geeft een gevoel van dimensie, zoals de blikvanger aan het einde van de wereldkaart zal zien, maar ook een plek waar alle continenten en landen van de wereld samenkomen.

wereldkaart hout

Sommige professionele cartografen hebben hun eigen speciale versie van wereldkaarthout dat de verdeling van de aarde laat zien op een manier die esthetisch aangenaam is voor het oog, hoewel het misschien niet echt helpt bij het in kaart brengen wereldkaart hout. Een van die kunstenaars is Frank Pietronigro. Je kunt zijn werk gemakkelijk zien in verschillende exposities over de hele wereld. Frank gebruikt verschillende media, meestal olie en acryl op grafietplaten. Zoals u zich kunt voorstellen, heeft elk medium zijn eigen bijzonderheden, waardoor het voor een enkele artiest moeilijk is om een werkelijk unieke stijl te creëren.

Gelukkig is er een kunstenaar in San Francisco die het liefst werkt met alleen inkt op waterbasis en papier dat speciaal is behandeld voor maatvastheid. Sterker nog, zijn specialiteit is het creëren van blikvangers met zijn in het oog springende wereldkaart. In plaats van scherpe, gedetailleerde lijnen en cirkels gebruikt Frank een opvallende reeks blauw, groen, rood, wit, zwart en geel, elk met elkaar verweven in een zorgvuldig gepland patroon. Deze techniek geeft elk bord ook een duidelijk ander gevoel, aangezien sommige pleinen het platteland zouden kunnen oproepen, terwijl andere de wolkenkrabbers van New York City zouden kunnen oproepen. Een goed voorbeeld van deze techniek is te vinden in Frank Pietronigro's The World Map, die onlangs werd tentoongesteld in San Francisco en Londen.

Meer informatie: https://muur-art.nl/